Шеф Валентин Димитров: Направеното с любов ястие е скъпоценност

Бизнес Варна

Няколко думи за теб?

Казвам се Валентин Димитров, роден съм във Варна и съм на 25 години

Как се озова в ресторант „Изгледа“ ?

Явих се на кастинг, представяйки подбрано меню. Също така имахме така нареченото „black box” изпитание, където трябваше да проявим усет и креативност и очевидно успях да впечатля екипът на ресторант „Изгледа“ с моята презентация.

От къде дойде любовта към кухнята ?

Да се занимавам с кулинария ми е детска мечта. Не бях приет в училище по кулинарство, но това не ме отказа от моята цел. Започнах като барман в заведение и веднага щом се освободи място в кухнята се преместих там. Започнах от най-ниското стъпало, учех се работейки, но с много труд и не малко курсове успях да изкача и най-високото !

Имаш ли хоби?

Както се казва – хобито ми е работа, а работата ми е хоби!

Кои са най-важните качества, които един шеф готвач трябва да притежава ?

Креативност на първо място, също така да бъдеш умерено строг, да имаш силен характер и лидерски дух.

Какво харесваш най-много в работата си?

Възможността да се срещам с много и най-различни хора. Харесвам, че с работата си и нещата, който приготвям мога да зарадвам хората и да допринеса за цялостното им усещане при престоя в ресторант „Изгледа“. Гостите ни виждат с какво старание и желание приготвяме храната им, а ние виждаме реакциите им, когато тя бива поднесена и удоволствието, което им доставяме.

Коя е думата, която най-често използваш?

Побързай или хайде по-бързо ! (усмихва се ) В нашата работа бързината, с която удовлетворяваме желанията на клиента е от голямо значение.

Как би постъпил, ако ти върнат храна, която си приготвил с голямо старание?

В кулинарията винаги е важно да се спазват стандартите. Ние го правим, но всеки има право да има лош вкус . ( отново се усмихва )

Кой е любимия ти предмет в кухнята?

Без съмнение това е ножът на главния готвач!

Какво би приготвил за клиентите на ресторантеда „Изгледа“ ?

Ресторант „Изгледа“ e място, което се старае да предложи на посетителите си възможно най-голямо разнообразие. Предлагаме традиционна кухня, европейска кухня, професионално приготвени десерти и др. Смятам , че така нареченият специалитет „Пуричките на Чърчил“ би било най-подходящо.

Благодарим ти за това интервю!

И аз също.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *