Ангелов: Или лъжат за реалния брой постъпилите в реанимация, или са некомпетентни

Общество

 27 Четения

Интензивните легла са 1254, като в момента настанените в интензивни отделения са 608 души, посочи бившият здравен министър

„Интензивни легла за COVID-19 има! Дори и аз за кратко се бях заблудил, че интензивните легла свършват. ОБАЧЕ!!!Погледнах плана за справяне с пандемията, който показва нещо съвсем различно. Според него, интензивните легла са 1254!!!В момента настанените в интензивни отделения са 608 души! Или ни лъжат за реалния брой на постъпилите в реанимация, или са некомпетентни да направят необходимата реорганизация на болничната система?! Акълът ми не може да побере хипотезата, че се крие реалният брой, настанени в реанимация“. Това заяви в профила си във Фейсбук бившият здравен министър проф. Костадин Ангелов по повод новините през последните дни, че интензивните легла в София свършват.

„Всъщност кризата за интензивни легла е факт поради елементарна липса на организация. А това води до загубени човешки животи. Жалко, много жалко! Припомням, че по време на третата вълна̀ през април, настанени в реанимация бяха над 800 души“, посочи проф. Ангелов, като се обърна към министъра на здравеопазването в служебния кабинет:

„Кацаров, легла има! Организирай системата! Ако не можете да се справите, готови сме да помогнем!“

Ето какво гласи цялата публикация на проф. Костадин Ангелов:

„Интензивни легла – няма“. „Интензивните легла в София свършват“. „Не достигат интензивни легла“. Тези новини се чуват от телевизора в последните два-три дни. Заглавията на информационните агенции са същите.

Румен Радев, при PR посещението си в столичната Спешна помощ каза: „На едно огромно табло са показани всички свободни легла. Там, където беше брой интензивни легла свети в червено. Проблемът е в изчерпване на леглата в реанимацията.“

Вчера, bTV и NOVA показаха координационното табло на ЦСМП София и съобщиха, че свободни реанимационни легла има само в „Пирогов“. Дори и аз за кратко се бях заблудил, че интензивните легла свършват.

ОБАЧЕ!!!

Погледнах плана за справяне с пандемията, който показва нещо съвсем различно. Според него, интензивните легла са 1254!!!

В момента настанените в интензивни отделения са 608 души! Или ни лъжат за реалния брой на постъпилите в реанимация или са некомпетентни да направят необходимата реорганизация на болничната система?! Акълът ми не може да побере хипотезата, че се крие реалният брой, настанени в реанимация.

Всъщност кризата за интензивни легла е факт поради елементарна липса на организация. А това води до загубени човешки животи. Жалко, много жалко! Припомням, че по време на третата вълна̀ през април, настанени в реанимация бяха над 800 души. (Снимка 3) Кацаров, легла има! Организирай системата!

Ако не можете да се справите, готови сме да помогнем!  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.