Апелативният спецсъд решава за ареста на Баневи

Крими

 24 Четения

Апелативният спецсъд ще разгледа днес жалбата на Николай и Евгения Баневи срещу постоянното им задържане под стража, постановено от първоинстанционния наказателен съд. Ден след екстрадирането им от Франция съдия Антон Урумов им наложи най-тежката мярка за неотклонение заради опасността да се укрият на свобода.

Така смятат и наблюдаващите прокурори – заради високия стандарт на Баневи и съмненията, че разполагат с достатъчно сметки в чужбина заради обвиненията за длъжностно присвояване, данъчни престъпления и пране на пари на над един милиард лева.
В първия си публичен коментар в съдебната зала миналия петък Евгения и Николай Баневи определиха като абсурдни обвиненията, че от 2005 г. до ареста им в Ница, освен семейство, били организирана престъпна група, източила четири предприятия, а парите от престъпленията депозирали в офшорни сметки. Отрекоха и да са се укривали, защото не искали да живеят като бегълци.

От вчера част от групата им официално е и майката на Николай Банев – Мария, на която прокуратурата отрежда важна роля в престъпното сдружение. Заради напредналата ? възраст тя е на свобода срещу парична гаранция от 10 000 лева. /bnr.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.