Арест в Австралия за 38 подозрителни пратки до консулства

Свят

 55 Четения

Полицията в Австралия арестува мъж във връзка с изпращането на 38 подозрителни пакета с вероятно опасни вещества до чуждестранни консулства в градовете Мелбърн, Канбера и Сидни, предаде БТА.

48-годишният мъж е задържан снощи в дома си в Шепартън, щата Виктория, и е обвинен в изпращането на опасни пратки по пощата, съобщи полицията, цитирана от Асошиейтед прес. Той трябва да бъде изправен пред съд в Мелбърн днес. Ако бъде признат за виновен, може да получи до 10 години затвор.

Около 10 дипломатически мисии, повечето в Мелбърн, съобщиха вчера за получаване на подозрителни пакети, на някои от които било изписано „азбест“. Сред получателите са мисии на САЩ, Великобритания, Индия, Южна Корея, Пакистан, Израел, Швейцария и Гърция. По-рано, в понеделник, бе открита и отстранена подозрителна пратка до аржентинското консулство в Сидни.

Федералната австралийска полиция и местната полиция във Виктория в общо съобщение твърдят, че веществото в пакетите произхождало от дома на арестувания в Шепартън. До момента са открити 29 пакета, като властите са уверени, че ще открият и останалите.

Експерти криминалисти проучват точния състав на материалите в тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.