Бойко Борисов в Брюксел: Имаме козове, но голямата уста е грешка

Политика

 47 Четения

Днес на неформална среща на лидерите на ЕС в Брюксел премиерът Бойко Борисов заяви пред журналисти, че въпросът кой ще бъде еврокомисар е много далече още.

„Днес по време на неформалната среща на лидерите на ЕС не очаквам решения. Ние като позиция на ЕНП сме твърдо зад Манфред Вебер. За него работихме. Ние сме дисциплиниран член на партията и нямаме никакви колебания и опозиции. Не можем да кажем още кой ще бъде еврокомисар. Мария Габриел направи една много добра кампания и се видя, че разликата между нея и останалите беше потресаваща като компетентност, знания, умения и излъчване. Най- много преференции от всички демократични партии има Мария Габриел” – заяви премиерът.
За остаявката на Корнелия Нинова, той каза:
„Аз никога не се меся в работата на другите партии. Може би в четвъртък повече ще говорим за изборите. Никога не съм си давал мнението , дали някой трябва или не трябва да дава оставка. На мен са ми правили такива намеци и аз съм давал оставка, когато съм считал, че управлението има нужда от преструктуриране. Останалото си е работа на БСП“.
Той коментира и предизборните социологии, които според него са несъстоятелни
„Видя се кой е дал много пари за медии, социологии и т.н, Те имат електорат над 60 години, а ние печелим сред младите, работещите, интелигентните и образованите избиратели.  Губиме от БСП сред избирателите над 60 години. Не се вглеждам в другите партии.”

Относно слабата активност той коментира, че това са Евроизбори и хората имат слаб интерес.
„Българите ги видяхме колко са излезли от България по празниците. По вътрешнопартийни теми ще говоря в четвъртък или петък. Имам вече за всички области, дори в тези 3 области, където губим в градовете, в сърцето ние печелим. Няколко организации или ще ги разформировам, или ще ги правя наново – Добрич, Плевен, ще чистя всичко до корен, бъдете сигурни“, каза още Борисов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.