Бойко Борисов: За 7 месеца ликвидираха цялата стабилност в България

Политика

 18 Четения

„Моля някой път и вашите колеги да попитат и Румен Радев дали има зелен сертификат. В следствие на това антиваксърство и на Кацаров имаме всеки ден по 200 починали“, заяви в началото на интервюто си пред Нова телевизия лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Ако погледнем кой е най-подготвен в такиви криза, това съм аз. За съжаление обаче има резделение в държавата. Изрично подчертавам, че въпроса беше при подобни резултатите какво ще бъде нашето решение. Ако сме първа политическа сила вече трети път не можем да държим стотици хиляди хора гласували за нас без да им дадем перспектива. Ако е партиен след мен бих сложил Томислав Дончев, но и него няма да възприемат. Затова подобни хора от типа например на Лозан Панов, не съм говорил с него, но като тип. Имам името и той се е съгласил“, заяви Борисов с уточнението, че всичко зависи от резулатите. Борисов уточни, че това което ще направят ГЕРБ е да му дадат мандата и той сам да избере министрите, с които да работи.

На въпрос от кого ще търсят подкрепа, Борисов бе категоричен, че са партия на ЕНП, а техните естествени съюзници са ДБ и формацията на Кирил Петков и Асен Василев. В същото време обаче партията на Христо Иванов в предния парламент със своите гласове дадоха две от най-важните комисии бяха дадени именно на ДПС.

„Аз когато имам какво да си кажа с ДПС, помните как пихме кафе в Кърджали с Местан. Когато е имало какво да се обсъжда за населените места и да се построи е идвал Мустафа Карадайъ. Когато трябваше да купим бойните самолети ни трябваха ДПС и го подкрепиха. С ДПС беше Христо Иванов, Слави Трифонов, Мая Манолова и останалите, срещу ГЕРБ. Когато касае интереса на държавата говоря с тях, но публично и винаги съм го правил. В момента никой не може да има пълно мнозинство и до това ни докара Румен Радев“, заяви Борисов и уточни, че са длъжни заради техните избиратели, заради жестоката ковид криза, трябва да се състави правителство.

Той заяви, че два дни преди изборите никой не знае реално хората под карантина не знаят как ще гласуват.

„Да постигнем 70% ваксинация. Вчера ЕК ни каза, че възстановяването на българската икономика се отлага заради предизвикателствата в краткосрочен план. Преди три седмици предложихме модел за цената на тока. Нито въглищата са се повишили, нито заплатите на миньорите, а АЕЦ „Козлодуй“ беше заредено със свежо ядрено гориво“, заяви Борисов.

„За 7 месеца ликвидираха цялата стабилност и България навън изглежда отвратително. ЩЕ ни принудят с финансовите си инструменти и ще ни принудят да се подпишем за Македония, заради ликвидираната външна политика на Румен Радев“, заяви Борисов.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *