Борислав Сандов: ДБ може да участва само с парламентарна подкрепа за бъдещия кабинет

Политика

 6 Четения

Не ми е предлаган пост на министър на екологията, каза той

„В „Демократична България” се обсъжда и вариант, при който политическото обединение да не предложи министри, а да участва само с парламентарна подкрепа за един бъдещ кабинет. Ние трябва да отчетем нашата електорална тежест“, заяви съпредседателят в оставка на „Зелено движение“ и член на политическия съвет на ДБ Борислав Сандов по бТВ.

„На първо място е важно да се разберем за политиките. Без коалиционно споразумение няма да стане. Знаете, че имаме различия с някои от партиите. Парцелирането на правителството няма да подобри ситуацията“, каза Сандов.

Той заяви, че е част от работните групи за преговори: „Силно се надявам, че светнатите камери в този процес на първоначални разговори няма да създаде терен някои хора да блеснат, вместо да се свърши работата. Работата на тези групи тази седмица е да отсеем спорното от безспорното, а когато отсеем безспорното, ще дойде време на спорното“, каза съпредседателят в оставка на „Зелено движение“.

„Не ми е предлаган поста на екоминистър. Не сме обсъждали имена на министри“, каза още Сандов.

„МОСВ е в изключително тежко състояние, срещу него се водят четири наказателни дела и 15 наказателни процедури. Капацитетът е само в нашата партия това министерство да излезе в позитивна светлина“, заяви обаче съпредседателят в оставка на „Зелено движение“.

Още в предишния парламент „Демократична България“ е предлагала Кирил Петков и Асен Василев да бъдат част от един експертен кабинет, така че и сега няма проблем с тяхното участие и заемането на премиерския пост от Петков, каза Сандов.

По темата с втория мандат на Румен Радев, той посочи, че е спечелил, защото бил „по-последователен“.„В рамките на коалицията не беше обсъждана подкрепа за Румен Радев, все пак ние сме три отделни субекта. Всяка партия обсъждаше сама в своите органи и при нас с малко надделя мнозинството, което каза, че трябва да подкрепим открито Радев“, обясни Сандов. „Не можем да скрием, че имаме някои различия с Радев“, подчерта той, но изрази доволство, че в речта си снощи новият-стар президент е говорил за реформите в съдебната система и премахването на модела на автокрация.

Относно думите на Румен Радев за Крим, Борислав Сандов посочи, че искрено се надява това да е било просто посочване на фактическата ситуация.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *