Борисов: Масово хората искат да се ваксинират, това е единственото решение

Политика

„Масово хората искат да се ваксинират. Това е единственото решение да живеем. В момента имаме над 1 900 заразени – вълната се вдигна. Единственият начин да я спрем е с ваксини”, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод „Неохим” в Димитровград.  С него бе и вицепремиерът Томислав Дончев.

„От сутринта съм провел десет разговора, включително да изпратим самолет да докара ваксините за два часа, вместо с тир – за два дни”, добави министър-председателят.

Вицепремиерът Дончев посочи, че в плана за възстановяване са предвидени пари за подкрепа на бизнеса. Един от стълбовете за подкрепа е точно за „зелен преход“. Водят се преговори с Европейската комисия, за да се разшири обхватът на районите, за които ще се осигури финансова подкрепа. От ЕК искат да са три пилотните района – Перник, Кюстендил и Стара Загора. България настоява те да са повече, включително и Димитровград.

„Три неща трябва да знаят хората. Много здраво стъпихме в преговорите с Газпром – с над 50% намалихме цената в преговорите. Така заводът си върна част от дадените пари (17 млн. лева – б.р.). Освен това хората си запазиха работата. Интерконекторът с Гърция ще е готов до края на годината. Ако беше лесно – да са го направили сега. Аз знам как се водят преговори с „Газпром“, допълни премиерът Борисов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *