Борисов: Управляваме кризите по най-добрия начин

Политика

Николова ще отговаря за изборите, защото Дончев ще е водач на листа, обяви премиерът

„Българите за тези десетина години изживяхме три кризи и трите ги управлявах заедно с моите колеги по най-добрия начин, заяви още Борисов и продължи: Първо финансовата криза с Гърция и световната финансова криза – България излезе с ръст на БВП с 4-5%. След това дойде миграционната криза, ние бяхме единствената държава справила се с миграционната криза. Ние управляваме по най-добрия начин пандемията – безспорно, всички колеги го отчитат, с най-либералните мерки“, каза премиерът, който се присъедини към здравният министър в хасковското село Малево.

„И в момента ние се справяме най-добре от всички с тази ужасна пандемия – учениците ходят на училище, след няколко дни ще отворим и ресторантите. Представете си в Холандия днес или утре ще отворят фризьорските салони, досега да сте били без фитнеси, без фризьорски салони, без магазини“, попита Борисов.

„Ние никой не задължаваме да ходи в мола и магазина, хората са информирани. Дисциплинираният народ заслужава да води нормален живо. Но това не означава, че от 1 март като се отворят ресторантите трябва всички да се натикат вътре. Пандемията не е свършила, каза още Борисов.

В отговор на медии Борисов подчерта, че с предстоящото отваряне на заведенията за хранене от 1 март, гражданите трябва да бъдат разумни. Имаме цял март месец да ваксинираме и това е огромен щит, посочи той.

В отговор на журналистически въпроси по повод решението вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова да координира изборния процес – дейност, с която досега винаги се е занимавал Томислав Дончев, Борисов заяви: „Министър-председателят си е винаги министър-председател. Марияна Николова остава да замества, тя няма да участва в изборите, а ще ги организира“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *