Валутният пазар очаква гласуването за Брекзит

Бизнес

 27 Четения

В началото на валутната търговия във вторник доларът слабо се променя спрямо другите си основни конкуренти. Еврото и паундът са стабилни, даже леко се покачват, въпреки проблемите около процеса на Брекзит.

Лекото поевтиняване на американската валута продължава да се дължи на изказаните миналата седмица мнения от членове на Федералния резерв за евентуално забавяне или пауза в процеса на вдигане на основните лихвени ставки през тази година.

Участниците на пазара очакват изхода от гласуването в британския парламент по споразумението на Лондон с Брюксел за излизането на страната от ЕС. Вчера поредният политик консерватор – Гарет Джонсън, помощник на главния парламентарен секретар, подаде оставка несъгласен с условията за Брекзит, договорени от Тереза Мей.

Днес сутринта общата валута леко се покачва спрямо американската и струва $1,1474 при курс $1,1469 за едно евро в края на вчерашната търговия.

За едно евро днес на пазара дават по 124,74 йени в сравнение с 124,05 йени в понеделник вечерта.

Стойността на „зелените пари“ леко се покачва спрямо японската валута -до 108,72 йени от 108,16 йени за долар в края на вчерашната валутна сесия.

Фунтът стерлинг в същото време струва по $1,2899 в сравнение с $1,2864 за паун ден по-рано и по 1,1242 евро при ниво 1,1216 евро за паунд в понеделник.

„Суровинните валути“ като австралийският и новозеландския долар, смятани за индикатори на глобалния апетит към риска, днес сутринта се покачват с 0,3 процента. /money.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.