Вандали повредиха улични лампи и оставиха опасни оголени кабели

Инциденти Общество

 325 Четения

Случаят е от Разград

За пореден път случай на вандализъм, при който не просто са повредени осветителни тела, но е можело и някой да пострада, заради оголени кабели за електричество.  Случаят е от Разград. Във вторник сутринта са били  повредени осветителните тела в градинката до часовниковата кула в центъра на града. Работници, които почиствали градинката рано сутринта забелязали, че  декоративните лампи са повредени и подали сигнал в общината.

„Тези декоративни осветителни тела най-вероятно са били увредени от  удар с ритник или евентуално някои от тях са прерязани с нож. Най-вероятно това е станало в малките часове на денонощието”, заяви заместник-кметът на Разград Добрин Добрев.

Самите лампи, които са монтирани на малък каменен постамент, не са счупени, но заради прекъснатите захранващи кабели би могло да се стигне до тежък инцидент.

„Тук тече ток и ако някой беше минал през градинката, дори и недокосвайки кабела в непосредствена близост, както времето сега е влажно, би могъл даже да завърши фатално този инцидент”, посочи Добрев.

Затова ремонтна група за няколко часа начин възстанови повредите и лампите отново светнаха. Щетите по осветлението в градинката до часовниковата кула не са големи, но от общината в Разград са разтревожени, че това е пореден вандалски акт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.