Варненският окръжен съд призна за виновен 62-годишния Свилен М. за убийство

Инциденти Крими

Варненският окръжен съд призна за виновен 62-годишния Свилен М., за това че на 21.01.2020 г., причинил смъртта на свой познат вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда. Деянието е извършено в Провадия при превишаване пределите на неизбежна отбрана в състояние на уплаха, съобщават за ДНЕС+ от съда.

От януари 2020 г. жертвата Ерджан К. и извършителят на престъплението живеели в къща на мъж, на когото помагали в отглеждането на животните му. Двамата съжителствали при скотски условия и били клошари.

За да преживяват, събирали вторични суровини и ги продавали. Със спечеленото от предадените отпадъци мъжете си купували алкохол. Отношенията им били добри, като единственото неразбирателство помежду им бил отказът на Свилен да допуска в къщата жената на Ерджан. Подсъдимият обяснявал това със забрана от собственика на имота.

На 09.01.2020 г. Свилен М. изпил доста алкохол в компанията на приятелката си и нейния брат. След това се прибрал в къщата и легнал да спи. Събудил се от удари нанасяни от Ерджан, който го питал защо не пуска жена му в къщата.

Свилен успял да се изправи, взел тухла и отвърнал с нея на ударите на Ерджан. С ръба на тухлата го ударил два пъти в главата. Ерджан се свлякъл на земята, а подсъдимият напуснал помещението. Свилен споделил за инцидента с трима души, като един от тях се обадил на тел. 112. Ерджан бил отведен в болница, където в следствие на тежката черепно-мозъчната травма починал на 21 януари.

В заключението на назначената комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза на Свилен М. вещите лица посочват, че той е действал в състояние на уплаха.

Прокуратурата посочи, че по делото с превес са смекчаващите отговорността обстоятелства. 62-годишният Свилен е съдействал на разследващите органи, направил е самопризнания и е имал добро процесуално поведение, като се е явявал винаги, когато е било необходимо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *