Във Варна са регистрирани 19 усложнения от грип

Варна

 16 Четения

През изминалата седмица регистрираната в РЗИ – Варна остра заразна заболeваемост се движи в характерните за сезона граници, съобщават от здравната институция.Регистрирани са 20 случая на чревни инфекции срещу 26 от предходната седмица, като през настоящите дни чревните инфекции са представени от: 13 ентероколита, 1 хепатит, 3 салмонелози, 2 колиентерита и 1 ротавирусен ентерит.

От въздушно – капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 51 лица срещу 52 за предходната седмица, представени от: 45 случая на варицела и 6 случая на скарлатина. Регистрирани са 238 бр. остри респираторни заболявания срещу 306 случая на ОРЗ от предходната седмица. Няма регистриран случай на грип. Регистрирани са 19 усложнения от грип и ОРЗ – 10 бронхита и 9 пневмонии.

Има регистрирани 2 лица със заболяване от Лаймска борелиоза. В имунизационният кабинет през отчетния период са преминали общо 47 лица. Проведени са 22 имунизации. С ваксина против жълта треска са обхванати 6 лица.

В кабинета за анонимно и безплатно консултиране за СПИН (КАБКИС) са преминали и изследвани 52 лица. С Бързо известие в РЗИ- Варна е съобщено 1 лице, ухапано от кърлеж. Извършени са 21 бр. епидемиологични проучвания на болни с остри заразни болести (ОЗБ).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.