В ход е операция „Пешеходна пътека”

Варна

 25 Четения

В ход е акция за контрол на поведението на пешеходците като участници в движението по пътищата. Операция „Пешеходна пътека” е насочена към всички участници в движението на пътя и поведението им в районите с пешеходни пътеки, информират от варненската полиция.

Операцията има за цел да напомни на водачите на МПС и на пешеходците за техните задължения и отговорности на пътя, както и това, че със своето правилно поведение могат да допринесат за безопасността на движението по пътищата. 

Целта на операцията е подобряване на обстановката по безопасност на движението преди и по време на почивните дни около Коледа и Нова година, когато се очаква гражданите и гостите на града да бъдат активни пешеходци – участници в него.

За предстоящите празници е предвидено осигуряването на засилено полицейско присъствие по главните пътни артерии, по входовете и изходите на града в дните, в които се очаква засилен поток от автомобили от и към Варна.

Екипи ще дежурят на входно-изходните артерии на Варна, като дейността им ще е насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата с цел да не се образуват автомобилни колони.

Проверките ще бъдат засилени, като особено внимание ще се обръща на водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство. 

През празничните дни ще се извършват засилени проверки за шофиране след употреба на алкохол или наркотични вещества, без свидетелство за правоспособност и с превишена скорост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.