ГЕРБ-СДС и проф. Анастас Герджиков са с най-много гласове в Босилеград

Избори

 9 Четения

196 български граждани упражниха правото си на вот в секцията в Босилеград, сочат окончателните резултати от гласуването.

Най-много гласове получават ГЕРБ-СДС в избора за народни представители, а за президент и вицепрезидент президентската двойка Анастас Герджиков – Невяна Митева, съобщава БНР.

На изборите за народни представители за ГЕРБ-СДС са подадени 97, следва ДБ – 16, ИТН – 15, ПП – 12, „Възраждане“ – 8, ВМРО – 6, „Изправи се БГ! Ние идваме“ – 5, другите са с по-малко от 5 гласа, като има и 16 невалидни бюлетини.

За двойката Анастас Герджиков – Невяна Митева са гласували 91, за президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова 37, за Александър Томов  – 10, Костадин Костадинов – 10, Лозан Панов – 8, Милен Михов – 7, а останалите гласове са за другите кандидати, 15 са  невалидните бюлетини.

Очакванията бяха около 300 наши сънародници да отидат да гласуват в секцията в Културно-информационния център в Босилеград, но се оказаха по-малко. Директорът на центъра Иван Николов коментира:

„Границата фактически е затворена за български граждани. Те не могат да се върнат обратно, защото пак ще им трябва PCR, който трябва да се извади тук, а той е много скъп и много труден за вадене“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *