Герджиков: Няма как да съм кандидатът на статуквото, Радев заговори за промяна когато беше лично засегнат

Политика

 34 Четения

„Няма как да съм кандидатът на статуквото, защото съм нов човек в политиката. По-скоро е обратното – действащият президент е вече пет години в политиката”, коментира пред Нова тв кандидатът за държавен глава Анастас Герджиков. Той отправи критика към действащия президент, защото не е видял държавният глава да е направил нещо за върховенството на закона.

„Колкото до това дали той може да бъде начело на тази промяна – г-н Радев оглави тази промяна един ден преди около година, а преди това четири години нищо подобно не се чуваше от него. Това се случи, когато беше лично засегнат и беше в личен конфликт с Бойко Борисов и главния прокурор”, подчерта кандидатът за „Дондуков” 2.

Скандалите през последните дни, в които е замесено името на ГЕРБ, Герджиков определи като предизборни.

„По някои от тях вече съм се изказал конкретно. Ако вие имате подобни пари, ще си ги държите ли в чекмеджето – това не ми звучи разумно”, обясни Герджиков позицията си за снимките от спалнята на премиера Борисов.

По казуса с машините за гласуване кандидатът за президент поиска да се разкрие всичко.

„Същото важи и за магистрала „Хемус” и за останалите случаи. Този с машините е важен, защото от него зависи дали изборите ще бъдат честни. В момента не знаем всичко – това не е само моето мнение, каза го и Илияна Йотова”, добави Герджиков.

Относно електоралните нагласи за вота на 14 ноември той смята, че резултатите в деня на вота ще бъдат по-различни.

„Сигурен съм, че на втория тур избирателите на ДПС, както и на други партии ще гласуват за кандидата, който е срещу Радев, който и да е той“, изтъкна  още кандидатът за държавен глава. Според Герджиков, ако той и Невяна Митева бъдат избрани с повече от 50% от гласовете, това ще означава, че много хора, подкрепящи различни партии са гласували за тях.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.