Германия задържа трима джихадисти, готвели атентат

Свят

В град Офенбах, разположен във федералната провинция Хесен, органите на реда във вторник задържаха трима предполагаеми джихадисти от групировката Ислямска държава (ИД). Тримата мъже са имали намерение да убият колкото се може повече хора в района на Рейн-Майн с огнестрелно оръжие или експлозиви, заявиха от Франкфуртската прокуратура.

Информацията отбелязва, че планираното престъпление е било религиозно мотивирано, а обвиняемите в миналото са се представяли за поддръжници на ИД.

Задържан е 24-годишен германски гражданин с македонски произход, както и двама турски граждани на възраст 22 години и 21 години. Основният подсъдим, който е 24-годишен, е обвинен, че вече се е снабдил с основните компоненти за производството на експлозиви и търсил в интернет огнестрелно оръжие.

Органите на реда претърсили три апартамента.

По време на претърсването са конфискувани много доказателства, включително писмени материали и електронни носители на информация, които в момента се изучават, отбелязва прокуратурата. В апартамента на основния заподозрян са открити различни подробности и вещества, свързани с експлозиви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *