Денят на детето във Варна (събития)

Варна

 42 Четения

Безплатни игри, подаръци, състезания, благотворителен концерт, детски мюзикъл, куклен театър, състезание по грамотност и още много забавни събития очакват малките варненчета в празничния ден, обобщава Moreto.net.

В района на Морската градина:

В 9:00 ч. на плувен комплекс „Приморски“ започва турнирът по плуване „Здравей, лято“.

Детски кът – Варна, предлага атракциони, игри и семейни забавления и подарява на всяко дете балон. Забавленията започват в 10:00.

Инициативата „Бъди грамотен“ кани децата да се състезават в правописен маратон с награди. Ще има безплатни езикови консултации и изненади за най-малките. Събитието ще се проведе от 10 ч. до 13 ч. до сцена „Раковина”.

В Зоопарка за малчуганите е предвидена богата програма, която ще започне от 11:00 часа. Организаторите ще зарадват децата с много песни, танци и забавни игри, с изпълненията на Бънджи сингърс, на клуба за народни танци „Моряците“ и др. Всеки малчуган ще получи лакомства, а тържеството ще приключи по традиция с торта.

Театър:

Кукленият театър ще предложи представлението „Червената шапчица“ – в 11:00 ч.. От театъра обещават през целия юни след всяко представление – още забавление.

Като част от продължаващия в момента фестивал ВарнаЛит, от 13 часа, отново в Куклен театър ще се състои премиера на „Танцът на думите“ – спектакъл на ДТА „Питър Пан“.

Спектакълът „Приключения опасни със герои сладкогласни“ ще зарадва децата от 16:00 ч., Драматичен театър – сцена „Филиал“.

Благотворителен концерт:

В 18:00 часа, в „Морско казино“ започва концертът „Чувам те…“Благотворителното събитие подкрепя каузата на Сдружение за деца с увреден слух във Варна (СДУС) за създаване на Център за подкрепящо обучение.

Изложба:

В 10:00 ч., в Градската художествена галерия ще е откриването на годишната изложба на ателието “История на изкуството за деца”. Изложбата проследява пътуването на 18 деца из историята на изкуството от древността до наши дни – в рисунки, записки, разкази, снимки и видеоматериал.

И още:

Музеят за Нова история на Варна кани децата от 10.00 до 13.00 часа на музейно утро „Игрите на баба и дядо“ и на безплатна разходка в музея.

В курорта „Св. св. Константин и Елена“ в 11:00 ч. започват музикално-артистичната програма и конкурсът за рисунка на асфалт на тема „Морско дъно“. Събитието ще се състои на открита сцена край манастир „Св. св. Константин и Елена“

От 11:00 ч. в Градската градина зад Часовника „Разкази от стария град“ ще даде възможност на по-възрастните да разкажат за игрите от тяхното време. Организаторите канят на лимонада, игри със сапунени мехури и игри на открито от едно време.

В 11:00 в Юнашкия салон започва турнирът за купа „Морска звезда“ по акробатичен рокендрол.

13:00 ч., Делта планет мол – Сладоледен първи юни. През целия ден ще има много изненади, игри, както и безплатен сладолед.

10:00 ч., Варна Мол – Бебе мартон. Забавна надпревара по пълзене и/или надбягване с проходилки, а в 12.30 ще има фен срещи с девет Instagram и YouTube тийн звезди.

11:00 ч., Гранд мол Варна – Танци, фокуси, клоуни, циркови артисти, а балони и бонбони ще има за всички. Финал на конкурса Малка Мис и Малък Мистър Варна 2019 и специален гост на празника – Крисия.

10:30 ч., парк Аспарухово – Мини фестивал “Щък тук-там”: Безплатни уроци по скейтборд и кънки, тренировки по джаги, уъркшоп по рисуване на графити, както и всякакви дейности на открито. Информация за актуални програми и проекти за доброволчество, стажове, и обучения както в страната, така и в чужбина.

В Аквапарк „Aquapolis“ – к-т „Златни пясъци“, всички деца до 12-годишна възраст ще се забавляват безплатно. Водният парк отваря врати в петък в 10 часа.

Спорт:

В периода от 13.15 ч. до 15.15 ч. без заплащане е входът за ледената пързалка в спортно-развлекателния комплекс „Младост“. От 8.00 до 10.00 ч. и от 14.00 до 17.00 ч. за свободно ползване са определени два от плувните коридори на басейн „Делфини“. От 10.00 до 14.00 ч. без вход ще са спортен комплекс „Морска градина“ и спортно-развлекателен комплекс „Младост“. На тенис кортове „Чайка“ от 10.00 до 15.00 ч. ще бъде отворен един корт без заплащане. А от 14.00 до 16.00 ч. закритият басейн „Любен Лазаров“ в плувен комплекс „Приморски“ ще работи безплатно.

Кино:

На 1 юни децата могат да гледат в кината „Арена“, Фестивален и конгресен център, Синема сити детските филми: „Лодките“, „Аладин“, Дъмбо“, „Сами вкъщи 2“, „Ралф разбива интернета“, „Великото пътешествие“, „Малката стъпка“, „Pokémon: Детектив Пикачу“, „Сладките грозничета“, „Спайдър-мен: В Спайди-вселената“, „Парка на чудесата“, „Кралско корги“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.