Митов и Биков в редакцията на в-к „Труд“: Това може да се случи с всяка една медия, вървим към абсолютна диктатура (НА ЖИВО)

Общество

 417 Четения

Това което се случва с в-к „Труд“ е изключително опасно. Тук става въпрос за умишлена разправа с тази медия. До колкото разбирам на тях не са им пращани фактури, а после ги питат защо не са си платили. На всички обаче е ясно, че това е политическа саморазправа, защото „Труд“ е опозиционна медия. Минеков, който до дни ще напусне министерството на културата явно бърза да си изпълни поръчката“, заяви Тома Биков.

Даниел Митов подчерта, че парламентарната група на ГЕРБ са внесли необходимия брой подписи, за да се обсъди въпроса за свободата на словото в Народното събрание. Биков допълни, че заседанието вероятно няма да се състои, защото няма отговор от председателя на парламента. Депутатите са поискали да попитат какво прави в редакцията на в-к „Труд“ и в културното министерство, човек който е с осъдителна присъда, хванат да шофира в нетрезво състояние, който на всичко отговоре стопанисва сайт за фалшиви новини.

„Същият човек е написал, че идва тук да чегърта. Тук сме, за да знаят, че това не може да се случва в една нормална държава и ще направим същото за всяка една медия. Ако има някакъв спор то той трябва да се решава в съда“, заяви Биков и припомни, че когато е имало актуализация на бюджета същият Велислав Минеков не е внесъл никакво искане за културата.

„Очакваме реакцията на Румен Радев, защото той е назначил тези хора. Очакваме това нещо да спре и да се премине в нормален режим. Очакваме и останалите партии да реагират“, заяви Биков.

Митов припомни, че това може да се случи с всяка една медия, която си позволи да изрази критичност.  

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *