Добре дошли в града на Фамилия Лорер или „добрия стар филм“. Как казваха босовете – „Нали знаеш от какво разбираме?!“

Анализи

 1,004 Четения

Варна е „византийски град“, все още руски анклав, който е на път да стане проамериканска морска столица. Геостратегическите големи шефове ще решават.
Докато решават обаче – „Добре дошли в града на Фамилия Лорер или ще гледаме „добрия стар филм““?!
Много босове и политически патрони са се опитвали да владеят Варна и са го правили – до време.
СИК и Данчо Марков. Илия Павлов и групировката на ДС „Мултигруп“.
Зъбчето го играеше все още бигбос в морската столица, когато през лятото на 2001г., преди изборите, написахме материала „Добре дошли в града на ТИМ“ в „Наблюдател“ и „Демокрация“ го препечата.
След това Илия Павлов реди правителството на царя и юпитата и дотам. Сетне всички СИКаджии и мултаци във Варна станаха ТИМаджии. 
Сега идва нова мода шантиклер – Фамилия Лорер превзема Варна. Даниел Лорер дали е в час, че по-влиятелен евреин от него като Илко Ескенази не се е опитвал дори да владее морската столица, а можеше, даже Иван Костов се съобразяваше с него.
„Лорер е голям хитрец“, реди тиха приказка наш приятел, който е близък до топбизнесмени във Варна. Така изглежда. Компютри, езици, Израел… „Мосад“ по подразбиране. И?
Фамилия Лорер имала много имоти в София, вероятно и много пари. И? Даниел Лорер няма да се остави да го снима „Мата Хари“, но ще прави милиони. И?
Ако обаче Даниел Лорер наистина няма подкрепата на „Мосад“, а това е само обичайната раздувка за влиятелен евреин, ще гледа „добрия стар филм“.
Защото във Варна има и други играчи освен „мосатаджии“ на улица „Хава“ до „Червения площад“… Има руснаци, британци, американци и най-вече босове, които не само умеят да правят пари.
Как беше – „Нали знаеш от какво разбираме“. Даниел Лорер да пита Бойко Борисов от какво разбират босовете – не треньора по шотокан карате на премиера Кирил Петков. 
Даниел Лорер ще назначи Стела Николова за областен управител на Варна. И? Ще загуби кметските избори – босовете няма да изкарат срещу неговия кандидат Иван Портних. Друга е играта.
Босовете държат „руската писта“ и/ли тя тях, и, о, изненадка – държат и „американската писта“ и/ли тя тях – офисът на американците (ЦРУ) в билдинга срещу пристанището по проект на бивш кандидат-кмет на София, който Даниел Лорер посети в предизборната кампания, е на техен партньор. И?
„Мосад“ наистина има база на саяним в близост до резидентурата на руснаците във Варна от двайсетина години, но няма бизнес ресурса на руснаците и американците. Ако Даниел Лорер ще превзема Варна, за да им го осигури, трябва да има подкрепата на шефа на „Мосад“. Иначе няма да му се получи.
А нещата не са така – израелската връзка на Лорер не е с мосатаджиите, други са играчите, а те са сценаристи и режисьори на „добрия стар филм“.
Няма да се гледа филма „Добре дошли в града на Фамилия Лорер“, от години на екраните не е само продукцията „Добре дошли в града на ТИМ“ – тук е групата „Пеевски“, тук са американците, британците.
Новата власт обаче напира да превърне Варна в своя бизнес столица чрез схемата „Фамилия Лорер“ – Кирил Петков, Асен Василев и Даниел Лорер явно смятат, че тук има голяма пачка.  
На онези, които би трябвало да са в час какво означава „Нали знаеш от какво разбираме“, ще припомним не как Данчо Марков и Илия Павлов загубиха града, а кой подложи под проектилите стрелеца Бидзина Арушидзе през 2002г. и кого му бяха поръчали. Това не става само срещу пачка – трябват и братя по оръжие, агентура в службите и топ екип за сигурност.
Затова иде реч – ако Фамилия Лорер не разполага с ресурса на „оръженосците от „Мосад““, да се задоволи само с назначаването на Стела Николова за областен управител, която нито ще измести курортите на север от Варна, нито ще спре големите проекти. 
Добре дошли в реалността на паритетите в големия бизнес в региона – Фамилия Лорер уж се качва на американската писта, но от службите казват друго. Совите не са това, което бяха – прокситата на „Мосад“ в морската столица са в руския филм. 
И какво – пак „Добре дошли в града на ТИМ“ ли ще гледаме или Даниел Лорер ще се окаже наистина голям хитрец и… смел пич?! И любител на Glenfiddich…
И двете – играта на Даниел Лорер е класика в жанра. Първо го играе решаващ фактор, „решальщик“, след това предлага преговори и се договаря… смело за фифти-фифти.
bgsniper.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *