Домашен арест за Андре Токев

Крими

 3 Четения

Токев бе задържан за 72 часа, след като полицията го хвана да шофира пиян

Софийският градски съд остави шеф готвача Андре Токев под „домашен арест“. Той бе привлечен към наказателна отговорност за шофиране след употреба на алкохол.

Андре Токев бе задържан за 72 часа, след като полицията го хвана да шофира пиян на Околовръстното шосе в София буквално по джанти. На обвиняемия бе постановена мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 3000 лева, а Софийската районна прокуратура протестира определената мярка, тъй като Токев вече е осъждан за подобно престъпление през 2019 година.

„Съжалявам за случилото се, искам да помоля да не ми бъде налагана най-тежката мярка и да бъде уважено искането на Софийския районен съд“, каза той днес в съдебната зала.

Съдът каза, че Токев не се е възползвал от дадения му шанс. Но предвид здравословното му състояние, взе мярка „домашен арест” и отмени гаранцията му от 3 хиляди лева.

Андре Токев няма право да напуска адреса на местоживеене без да уведоми съдебните органи.

След като беше пуснат под гаранция, Андре Токев се извини във Фейсбук профила си, като заяви, че изразява публично позицията си за инцидента, тъй като го дължи на всички, които го подкрепят и на всички онези, които вярват в каузите, които той следва.

„Съжалявам за случилото се! В живота на всеки от нас понякога се случват неприятни ситуации. Иска ми се да не се беше случвало, иска ми се да можех да върна времето назад. Извинявам се на своите близки за това, което им причиних и благодаря за тяхната огромна подкрепа. Извинявам се на хората, които не познавам лично, но вярват в мен“, написа в откровен пост Токев.

Шеф готвачът заяви, че е благодарен, че е жив и здрав е не е навредил на други хора.

„Съзнавам, че не е достатъчно само да ви се извиня. Вие заслужавате повече от това. И аз ви обещавам, че ще работя за възстановяването на доверието ви към мен. Вярвам, че няма по-добър учител от живота в стремежа си да се поправим. Макар и понякога по трудния начин. Случилото се е недопустимо и мога само да благодаря на Господ, че запази живота ми и не навредих на други, освен на себе си“, завършва своето послание във фейсбук Андре Токев.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *