До седмица спират разследването на Мълър срещу Тръмп

Свят

 28 Четения

Още през следващата седмица главният прокурор на САЩ Уилям Бар може да обяви приключването на разследването от специалния прокурор Робърт Мълър относно намесата на Русия на последните избори за Белия дом. Това съобщи Си Ен Ен.

През последните месеци се стихват спекулациите, че Доналд Тръмп е използвал подкрепата на Кремъл, за да спечели президентските избори на САЩ.

Според източници на Си Ен Ен, в момента Бар се подготвя да направи изявление в светлината на приключването на процеса, който Мълър провежда от около две години. Планирано е малко след това министерството на правосъдието на САЩ да изпрати на Конгреса доклад за разследването срещу Тръмп.

Телевизия Ен Би Си съобщи по-рано, че разследването на Мълър може да приключи в средата на февруари.

Експерти посочват, че министерството на правосъдието на САЩ ще вземат предвид планираната за 27-28 февруари във Виетнам среща между Доналд Тръмп и лидера на Северна Корея Ким Чен-ун преди да обявят края на разследването..

Американските разузнавателни служби приписват на Русия намеса в изборния процес в САЩ през 2016 г. Разследванията в този смисъл продължават да водят ФБР, специалния комитет на Сената, както и екипът на прокурор Мълър. Тръмп и неговите най-близки сътрудници многократно отричат ??всички твърдения за някакъв неуместен контакт с руските власти по време на предизборната кампания през 2016 г. Москва също така многократно е призовавала необосновани твърдения за опити за влияние върху хода на президентските избори в Съединените щати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.