Д-р Янко Станев: Социалната програма за 2020 година изпълни ангажимента, който бе поет към варненци

Варна Политика

„Смятам, че социалната програма за 2020 година изпълни ангажимента, който бе поет към варненци и към тези, които се нуждаят от директна помощ.“ Това заяви заместник-председателят на Общински съвет-Варна и областен лидер на СДС д-р Янко Станев днес на заседание на ПК “ Социални дейности и жилищна политика“ към Общински съвет.

Той допълни още, че „кураж, всеотдайност и грижа“ са думите, които описват дейността на сектора.

„Това са думите към всички – и към общинските служители и към тези в НПО-тата, което в условията на Ковид кризата даде възможност да не остане човек, който да не бъде обслужен“, коментира още лидерът на сините.

По думите му, въпреки кризата с коронавирусната инфекция, хората, ангажирани със социалните дейности са били на първа линия и са били в помощ на нуждаещите се и нито един потребител не е останал без грижа.

Той подчерта, че социалните работници са били рамо и на спешната медицинска помощ, обличайки заащитните костюми, са съдействали на здравните власти и служители.

„Затова смятам, че социалната програма за 2020 година изпълни ангажимента, който бе поет към варненци и към тези, които се нуждаят от директна помощ. По отношение на социалната програма за 2021 година, приятно съм изненадан от това, което чух от г-жа Таня Василева и г-н Базитов, за изравняване на стандартите на местни дейности и на държавни дейности“, допълни още д-р Станев.

И поясни, че ще подкрепи предложенията за структурирането на сектора с цел по нататъшно развитие.

Бюджетът на разходите на функция „Социално осигуряване, подпомагане и грижи“ за 2021 г. е в размер на 22 054 000 лв. Средствата на функцията са увеличени с 4 867 000 лв. спрямо първоначалния бюджет за 2020 г.

Продължава политиката на общината за подобряване достъпа и качеството на предлаганите социални услуги, както и устойчивост на реализираните проекти за социалните услуги. С планираните разходи по бюджета за 2021 г. ще се реализират 3 социални услуги и дейности, адекватни на потребностите на нуждаещите се граждани на общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *