ЕБВР има нов директор за България и Румъния

Бизнес

 29 Четения

Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) има нов регионален директор за България и Румъния, съобщи банката на своя сайт. Става дума за Марк Дейвис, който в момента е съветник на зам.-председателя на ЕБВР Алъс Полукс.

Дейвис ще заеме новия си пост на 1 април тази година в Букурещ, наследявайки Матео Патрон, който вече ще е управляващ директор за Източна Европа и Кавказкия регион. В своята нова роля на регионален директор за България и Румъния Дейвис ще ръководи дейността на ЕБВР в тези две страни и ще подпомага икономиките им чрез инвестиции.

Към днешна дата ЕБВР е инвестирала над 8.3 млрд. евро в Румъния и почти 3.9 млрд. евро в България. Само през 2018 г. инвестициите на банката в тези две страни възлизат на над 400 млн. евро в Румъния и над 185 млн. евро в България.

Дейвис се присъединява към екипа на Европейската банка за възстановяване и развитие като ръководител на институцията за Армения. Преди това той е бил изпълнителен директор в Goldman Sachs за Москва, както и изпълнителен директор на Morgan Stanley в Лондон. Дейвис започва кариерата си в Световната банка във Вашингтон, където е бил старши икономист, отговорен за Молдова, Украйна и Казахстан. /economic.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.