Евродепутат във Варна: Около 80% от публичните инвестиции у нас идват от ЕС

Варна

Около 80% от публичните инвестиции у нас идват от ЕС и това е факт благодарение на активната работа на правителството с премиер Бойко Борисов. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков в рамките на организираната във Варна регионална конференция на тема: „Развий потенциала си в България”.

„Независимо от фалшивата новина, че европарите свършват след 2020 г., истината е, че средствата за България са с 8% повече”, изтъкна българският евродепутат и увери, че работи за повече пари за регионите, повече финансови стимули за обезлюдяващите райони и по-лесен достъп до европейско финансиране.

„Резултатите от европейските програми са видими и се справяме значително по-добре от много други държави в ЕС”, отбеляза евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и насърчи младежите да използват възможностите на европрограмите, за да реализират идеите си и да развиват потенциала си.

Андрей Новаков коментира, че инициираната от него първа българска европейска програма A.L.E.K.O. все още е отворена. „Тя осигурява на младите хора възможност за стипендии и стаж в големи компании в Силициевата долина, Израел, Сингапур, където да трупат знания и опит.”

В дискусията с младежите Андрей Новаков бе категоричен, че двамата с колегата му в ЕП Емил Радев продължават битката с двойните стандарти при храните в ЕС. „Много хора станаха борци по темата, а ние се ангажирахме с нея на дела и постигнахме реални резултати. Вече е факт първата европейска програма на стойност 1,3 млн. евро, която подпомага провеждането на мащабни изследвания в държавите-членки и на информационни кампании за наличието на подвеждащи и нелоялни търговски практики”, изтъкна евродепутатът.

Във форума се включиха представители на местната и държавната власт, на неправителствения сектор, IT индустрията и студентската общност. Освен от Варна и областта, сред участниците имаше младежи и от Добрич, Разград, Русе, Силистра, Търговище, Шумен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *