Заглавие в Скопие: „Победниците ќе ги предадат бугарските национални интереси“

Политика

 4 Четения

Все повече се засилват настроенията в съседна РС Македония, че след побетата на Кирил Петков и Асен Василев, България ще загърби историята. Пример затова е сайтът „expres.mk“, които извежда в заглавие, че „Победителите на изборите ще предадат българските национални интереси“. И как не, след като самият Кирил Петков обяви историята за дребнотемие и заложи на съвсем друг подход към Северна Македония.

 

Expres.mkExpres.mk

 

От медията цитират евродепутатa Ангел Джамбазки, който обявява, че новото правителство в София ще предаде България. „Президентът на партията ПП дори не спомева националните идеи, а планове за Скопие, които са „опаковани красиво и нямат нищо общо с реалността“.

Сайтът цитира Джамбазки, който подчертава, че за Петков и Василев е най-важен въздушният трафик между Скопие и София.

„Не става дума за твърда защита на българските национални интереси, нито за предложение за жестоко присвояване на историята и ежедневното нарушаване на правата на човека“, казва Джамбазки.

Северна Македония определено е обнадеждена, че с новото правителство на Петков и Василев скоро могат да получат зелена светлина за ЕС, тъй като двамата обявиха, че искат нов подход за решаване на проблема със Скопие.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *