Заличават 5 туристически сдружения от националния регистър

Варна

 27 Четения

Министерството на туризма заличава 5 туристически сдружения от Националния туристически регистър (НТР), информираха от пресслужбата на ведомството. Причината за мярката е, че сдруженията не са подали задължителна декларация, съдържаща списък на действащи брой членове, информация за платения от тях членски внос за предходната година и доказателства за редовна организационна дейност, съгласно устава на сдружението.

Според Закона за туризма организациите са задължени да предоставят тези данни всяка година до края на месец май.

През миналата година туристическото министерство започна процедура по заличаването на 37 сдружения от националния регистър, които не бяха предоставили декларации. След като бяха уведомени за стартирането на процедурата по заличаване, някои от сдруженията успяха да предадат нужните документи в законов гратисен срок. Другите сдружения ще бъдат поетапно заличени от регистъра и ще им бъде отнето издаденото от министерството удостоверение.

От министерството обясняват, че при заличаване на сдруженията имената им няма да бъдат премахнати от регистъра, но ще бъде вписана информация за заличаването им, за да е достъпна и видима за всички потребители.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.