Заличиха юридически фермата в Болярово

Общество

 21 Четения

Заличиха юридически фермата на Ана Петрова от Болярово, информира БНТ.

Собственичката ѝ е получила уведомление, че фермата ѝ е заличена юридически.

Информацията е получила след като отправила заявление до Агенцията по безопасност на храните за премаракиране на част от животните ѝ заради паднали ушни марки.

По думите на стопанката, шест месеца след констатираните съмнителни проби за чума, няма умрели животни от заболяването.

Припомняме, че през юли във фермата в Болярово бяха установени две съмнителни проби за наличието на чума по дребните преживни животни.

Шест месеца по-късно стадото е увеличено с нови 70 агнета. Въпреки че забрана за придвижване вече отпадна, но животните от това стопанство остават при затворен режим.

Ана Петрова твърди, че води дела с ОДБХ-Ямбол и все още не са ѝ изплатени субсидиите нито на глава животно, нито за пасищата.

Част от стопаните от Голямо Шарково, чийто животни бяха умъртвени заради чумата получиха от Агенцията по безопасност на храните писмо, с което им се разрешава закупуването на 15 животни, отглеждани в едно помещение. 

Те обаче са категорични, че с 15 животни не могат да си играят, трябват им поне 100. 

В случай, че след 21 дни карантинен период и отрицателни проби може да се пристъпва и към увеличаване на броя на животните.

Част от засегнатите животновъди обмислят преустановяване на дейността си, а хора от цялата страна продължават да охраняват стопанството на Ана Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.