Затягат контрола върху лабораториите, тестващи машинките за хазарт

Варна

 31 Четения

Правителството прие промени в Наредбата за включване на лабораториите за изпитване на игрално оборудване и игрален софтуер в казината.

Одобрени са по-прецизирани изисквания към лабораториите за изпитване на машинките и софтуера в казината, информират от пресцентъра на МС.

Кабинетът уверява, че предложените нормативни изменения няма да доведат до увеличаване на административната тежест за казината.

Целта била да се подобри ефективността и бързината на административно обслужване, като по-подробно са детайлизирани документите, които се изискват, с оглед постигането на по-голяма яснота и прецизност на нормативната уредба.

С промените се въвежда изискване към лабораториите да предоставят пред регулаторния орган – Държавната комисия по хазарта (ДКХ) – 

По този начин акредитираните лаборатории безспорно ще доказват своята компетентност по отношение на изпитването на игралното оборудване и игралния софтуер на всички видове машинки.

Предложени са и промени, които целят акредитираните лаборатории да дават към резултатите от изпитването на игралното оборудване и игралния софтуер документ, който следва да съдържа недвусмислено докладване на обявяване за съответствие на игралното оборудване и игрален софтуер с техническите изисквания, приети от ДКХ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.