Захариева и четирима министри на контрол в НС

Политика

 24 Четения

Екатерина Захариева, заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на външните работи ще участва в парламентарния контрол в петък, предаде репортер на БГНЕС.

Освен вицепремиера на депутатски питания ще отговорят още 4-ма министри. Захариева се очаква да даде разяснения пред народното представителство за мерките на правителството по отношение на българите, постоянно пребиваващи във Великобритания.

Петя Аврамова, министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори само на въпрос за ВиК – Шумен. Социалният министър Бисер Петков също е ангажиран с отговора само на един въпрос – относно отговорността за допуснати нарушения на служебни задължения.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването, се очаква да каже какво е лечението на пациенти с редки заболявания. Към него има и запитвания относно възстановяване на незаконосъобразно получени възнаграждения от бившия изпълнителен директор на БЛЦ „Камена“ ЕАД – Велинград.

Каква е акредитацията на висшите училища в Република България ще разясни Красимир Вълчев, министър на образованието и науката. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.