За дейност „Транспорт“ в общинския бюджет за 2019 г. са предвидени 8,45 милиона лева

Варна

Общо 8,453 млн. лева за дейност „Транспорт“ в общинския бюджет гласува ресорната комисия към местния парламент. Първоначалната финансова рамка беше увеличена с 20 хил. лева заради пускането на обществен микробус два пъти седмично до Дома за стари хора „Св. Йоан Златоуст“.

Близо 6 млн. лева от бюджета на общината са планирани за финансиране на пенсионерските карти. Сумата е със 100 хил. повече спрямо миналата година заради по-големия брой карти за хората на възраст над 67 години. В първоначалния бюджет за 2018 г. за пенсионерите бяха заложени 40 140 карти, а сега броят им е 42 000.

От разчетите става ясно, че намалява броят на учениците, пътуващи от селата в общината до Варна с преференциални карти. Планирани са по-малко ученически карти за пътуване от почти всички села, с изключение на с. Казашко.

За ученическите карти ще бъдат отпуснати 1,2 млн. лева, като дофинансирането се запазва същото като през 2018 г. За пътуванията за хората с увреждания общината ще отдели близо 140 хил. лева.
Предстои проекторамката за транспорт да бъде обсъдена и от ПК „Финанси и бюджет“, преди да се гласува от Общинския съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *