Златото леко поскъпва след спада от последните дни

Общество

Златото леко поскъпва след спада от последните дни

Цената на златото се покачва като част от корекцията в сряда сутринта, след като се понижи намаляла с 2% през предходните три търговски дни. Инвеститори и търговци очакват резултатите от двудневното заседание на Федералния резерв, което се повежда на 15 и 16 юни.

Според данните от днешната търговия, августовските фючърси за златото поскъпнаха на Нюйоркската фондова борса Comex с 0,29%, или с 5,35 долара, до 1861,75 долара за тройунция.

Цената на сребърните фючърси за юли се повишава с 0,69% до 27,88 долара за унция.

Златото поскъпва в сряда сутринта като част от корекцията, след като поевтиня с 2% през предходните три търговски сесии. Вниманието на търговците е насочено основно към резултатите от двудневната среща на американската централна банка, които ще бъде обявени по-късно в сряда. Регулаторът ще вземе решение за размера на базовия лихвен процент и ще обяви прогнозите си за основните икономически показатели, а шефът на Федералния резерв Джеръм Пауъл ще говори на пресконференция.

„Лекият ръст в щатския долар също оказа натиск върху благородния метал“, каза Вивек Дар, анализатор на суровини в Австралийската банка на Commonwealth, пред Bloomberg./money.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *