Извънредно! Джокович спечели в съда

Спорт

 687 Четения

Съдът в Австралия отмени анулирането на визата на световния №1 в тениса Новак Джокович.

Това означава, че той ще може да участва на предстоящия турнир от Големия шлем – Australian Open. Както е известно преди дни сърбинът пристигна в Мелбърн, но бе задържан на летището заради проблеми с визата.

Първоначално трябваше той да бъде депортиран и да не участва на Откритото първенство. 20-кратният шампион от Големия шлем заведе дело във федерален съд, за да оспори решението и да остане в страната.

В крайна сметка съдия Антъни Кели се произнесе в полза на сръбският тенисист, като в решението му се споменава, че австралийското правителство трябва да плати разходите на Джокович в последните дни, които той прекара в хотел в Мелбърн, както и да получи в рамките на минути своите лични вещи и паспорта си.

Като основна причина за решението на съдия Кели се повочва факта, че Джокович е имал право да отговори на известието за анулиране на визата до 8:30 часа местно време в четвъртък, докато той е бил информиран за взетите мерки още в 7:42. Според съдията при повече време той е можел да се посъветва с повече хора и да отговори на изискванията.

Адвокатът на правителството Кристофър Тран пък разкри, че имиграционният министър Алекс Хаук ще прецени дали да използва правото си отново да анулира визата на сърбина.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.