Илияна Йотова: Изказванията на „Сиела“ за машините не са убедителни

Общество

 4 Четения

„Изказванията на собствениците на фирма „Сиела“ за допълнителните 228 машини за гласуване не са убедителни. Очаквам по-категорично мнение от фирмата и ЦИК“, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред Нова тв.

По думите ѝ трябва да се стигне до край и да се разбере кой е поръчал тези машини и за какво, но не смята, че ГЕРБ имат основания да се притесняват.Според нея коалиция между ГЕРБ-СДС и БСП не е възможна, защото БСП е била единствената опозиция на предишните управляващи.

Вицепрезидентът посочи, че няма основания, поради които да не се довери на вътрешния министър Бойко Рашков относно изнесените данни за мащабни схеми около строителството на магистрала „Хемус”, тъй като той е отговорен човек.

„По-големият въпрос е какво ще се случи оттук нататък и дали ще се стигне до разплитането на цялата истина. Да се заговори с конкретни имена, както на хора, така и на фирми. Да не остава всичко отново заметено под килима. С някакви „анонимни герои”, уточни Йотова.

Разкритията тя асоциира с филма „Да изчезнеш за 60 секунди”. „В случая става въпрос за 60 млн. не коли, а чували с пари. Това обаче трябва да е далеч от шегата, защото този сюжет напомня най-силните години на мафията в Италия. Унизително е, че сме дали възможност такива схеми да се плетат под носа ни. Това са кешови пари и ако са внесени в банки, би трябвало те да могат да бъдат проследени от системата SWIFT”, коментира тя.

Йотова беше категорична, че по никакъв начин президентската институция не е била уведомена за информацията, която Рашков изнесе.

„Ние бяхме на обиколка в страната и непрекъснати срещи. Аз не успях да се чуя с министъра”, уточни тя. Според нея топката сега е в Прокуратурата.

„Работим, за да спечелим изборите на първи тур“, категорична беше тя. По думите ѝ макар другите кандидати да желаят дебат с президентската двойка Радев-Йотова, в деловодството не е постъпила официална покана.

„Съвсем скоро ще имаме жена президент,“ убедена е Илияна Йотова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *