Инж. Атанас Стоилов положи клетва като кмет на Аксаково

Варна Избори

На тържествена сесия, с участието на областния управител Стоян Пасев, снощи бе конституиран новият Общински съвет на Аксаково, а инж. Атанас Стоилов положи клетва като кмет, след като спечели местните избори на първи тур със 76% подкрепа.

“За мен е изключителна чест на бъда кмет на община Аксаково. Да бъдеш избиран е все по-тежко всеки следващ път, тъй като хората имат претенции към работата ти, очаквания и изисквания, на които трябва да отговаряш. А високият резултат е благодарение на добрата работа – както на екипа, така и на Общинския съвет. Лесно е да градиш върху солидна основа и аз съм благодарен на всички, с които в годините я създаваме и надграждаме. Голямото доверие аз приемам като огромна отговорност, каза инж. Стоилов, минути след като положи клетва като кмет”.

“Високо сте поставили летвата и очакванията от Вас са огромни”, коментира областният управител Стоян Пасев.

“Община Аксаково като сила и развитие отстъпва само на Варна. В следващите 4 години имаме шанса да реализираме изключително сериозни проекти, които ще променят живота на всички: Отварянето на магистрала “Хемус” към гр. Игнатиево е във финалната си проектна фаза. Икономическата зона, която подготвяме с община Варна, също вече е в подготвителна фаза. Направили сме постъпки за обособяването на 10 хиляди декара земя. В този мащаб и на това място това ще е най-мощната индустриална зона в страната, тъй като ще се формира в близост до две пристанища, летищен комплекс и две магистрали”. Така новоизбраният за кмет на община Аксаково инж. Стоилов маркира основните приоритети за развитие на общината в следващите четири години.

Веднага след клетвата на кмета, кметовете на населените места и общинските съветници, новите 21 избраници избраха за председател на ОбС – Аксаково Светла Добрева от ГЕРБ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *