Италианският премиер се срещна с лидери на двете основни съперничещи си правителства в Либия

Свят

 34 Четения

Италианският министър-председател Джузепе Конте, който е на посещение в Либия, се срещна вчера с лидери на двете основни съперничещи си правителства на страната, предадоха ДПА и ТАСС.

По време на срещата с премиера на подкрепяното от ООН либийско правителство на националното единство Файез Сарадж двете страни са обсъдили развитието на последните събития в Либия. Това съобщи пресслужбата на правителството в Триполи. Италианският премиер е подчертал, че Рим подкрепя правителството на националното единство, както и процеса на национално помирение и икономическите реформи в северноафриканската страна.

Конте посети и източния либийски град Бенгази, където се срещна с генерал ХалИфа Хафтар, чиято самопровъзгласила се Либийска национална армия контролира Източна Либия и е в съюз с източното правителство и неговия парламент. Италианският премиер е подчертал, че политическото решение е най-добрият начин за намиране на изход от продължаващата гражданска война в страната.

Посещението на Конте в Либия е първата визита на лидер на италианското правителство от години, въпреки засиленото двустранно сътрудничество, свързано с миграционната криза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.