И арестуваният кмет Ралев има жилище със собствен асансьор?

Общество

 31 Четения

Арестуваният кмет на пловдивския район „Северен“ Ральо Ралев в живее в луксозна сграда, в апартамент с голяма квадратура, предаде БНТ. Според обитатели на сградата, само Ралев можел със специален чип да се качва до 7-ия етаж, където е неговият апартамент. От декларацията му, подадена през 2018 г. пред комисията за противодействие на корупцията, става ясно, че Ралев разчита само на заплата. В нея не са открити несъответствия от проверяващия орган. В документа е посочено, че Ралев е изтеглил кредит от 58 000 лв. за изплащането на имот – апартамент от 73 квадрата, и влог от 18 000 лв. Притежава и два автомобила – „Ягуар“, закупен през 2015 г., и „Фолксваген“ от 2003 г. Колите е купил със собствени средства.

Ральо Ралев е втори мандат начело на пловдивския район „Северен“. Според източници на БНТ, арестуваният кмет се води по адресна регистрация в един от блоковете на улица „Борба“, но обитава жилище в нова кооперация на бул. „Шести септември“.

От фирмата, търгуваща с апартаментите в сградата, където живее Ралев, коментират, че всички жилища там са продадени, но имот на името на Ральо Ралев не са продавали. Отказват да кажат каква е цената на жилищата и каква е големината им на последния етаж.

Ральо Ралев нашумя с акциите си срещу незаконното строителство в ромските квартали „Шекер“ и „Арман махала“. През последните месеци в район „Северен“ имаше граждански протести срещу застрояването на парк в квартал „Кършияка“. Тогава Ралев заяви, че е отказал разрешение за строителство на собственика на зелената зона.

Днес заместниците на Ралев, както и колегите му районни кметове отказаха коментар за ареста. Служителите в район „Северен“ работиха при спуснати щори.

Арестът на кмета и разследването срещу него не попречиха на административното обслужване на хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.