Караянчева в Белово: Нека днешният ден бъде тържество на силния дух

Политика

 46 Четения

Днес е нужно да бъдем единни, да имаме общонационални цели, да съхраняваме идеалите на предците си, защото градим нова България – свободна, демократична, равноправна. Това е наше предизвикателство и отговорност, заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева на тържествената заря-проверка по повод 141-ата годишнина от Освобождението на Белово и празника на града, съобщиха от пресцентъра на НС.

Председателят на парламента приветства жителите и гостите на града и прие рапорта на командващия зарята.

Нека днешният ден бъде тържество на силния дух, на любовта към отечеството и на вярата, че бъдещето ще донесе радост и благополучие, призова Цвета Караянчева. Тя посочи, че 14 януари 1878 г. е особено важна дата за поколения българи от Беловския край и всяка година на тази дата те свеждат глави в знак на почит към всички онези, които с подвига и саможертвата си са начертали пътя на връщането на България на картата на светска Европа.

Длъжни сме да помним имената на Тодор Каблешков, делото на митрополит Евстатий, бойния дух и завета на войводата Георги Бенковски, подчерта председателят на Народното събрание. Цвета Караянчева призова миналото да бъде наша опора, неговите герои да бъдат нравствен ориентир, а техните завети – неотменим дълг на всички българи. /24chasa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.