Кинтана ще води тима на Movistar на Тур дьо Франс през 2019

Спорт

 18 Четения

Колумбийският колоездач Наиро Кинтана ще води тима на Movistar на Тур дьо Франс през 2019, съобщи директорът Еузебио Унсуе на пресконференция в Мадрид. През настоящия сезон Кинтана, който е победител в италианското Джиро и испанската Вуелта, водеше тима на Movistar заедно със световния шампион Алехандро Валверде и испанския катерач Микел Ланда, но през 2019 ще води еднолично тима на престижната колоездачна обиколка на Франция.

Кинтана е вицешампион в Тур дьо Франс през 2013 и 2015 години, когато победител стана британеца Крис Фрум. На 28 години колумбиецът е в своя пик на кариерата и реален претендент за титлата в най-престижното колоездачно състезание. ,,Ще продължим да мечтаем за титлата на Тур дьо Франс и ще продължим да работим в тази насока за осъществяването на тази мечта“, сподели Кинтана. Унсуе призна, че миналата година тактиката се е провалила и подкрепата към колумбиеца за 2019 година е била от ключово значение за развитието на Movistar.

„Искаме да се концетрираме изцяло върху Наиро на Тур дьо Франс и Вуелта“, коментира директорът в Мадрид. ,,Основната цел на тима е да спечели състезание от Grand Tour“, добави той. 38-годишният Валверде, който триумфира в Инсбрук през 2018, ще кара на Джирото през май и на Вуелта през септември, разкри Унсуе. Ланда, който бе привлечен от Sky, ще кара също на Джирото и ще подкрепи Кинтана на Тур дьо Франс.

,,Винаги бяхме близо и имахме възможност през изминалия сезон, но стратегията с трима колоездачи не сработваше и се проваляхме в опитите си да осъществим поставените цели за високи резултати. Имахме прекрасни моменти въпреки това, записвайки 27 победи, но имахме и лош късмет с Кинтана и Ланда, които не бяха достатъчно добри. Но това ще се промени през следващия сезон“, заяви уверено директорът на тима. Movistar, вторият най-силен отбор в професионалното колоездене след Sky, поднови договора си с основен спонсор до 2021 година само преди два дни. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.