Кметът на Варна с мерки за безопасно получаване на пенсиите и регистрирането в Бюрото по труда

Варна

 3 Четения

Кметът Иван Портних публикува на профила си в социалните мрежи нови мерки за безопасно получаване на пенсиите и регистрациите към Бюрото по труда.

Ето какво написа кметът:
Социални домове получиха от дарения хигиенни и почистващи препарати и материали.Те са разпределени за звено „Майка и бебе“, за центровете за настаняване от семеен тип за деца, за дома за възрастни хора „Гергана“, приюта за временно настаняване на бездомни и социално слаби лица и за домашния социален патронаж. Община Варна вече достави предпазни средства, дезинфектанти за социалните заведения.

Заради очаквано струпване на хора в пощенските клонове в дните за раздаване на пенсии от 7-ми април до 23-ти април, ще осигурим медицински лица и дежурни по места, с цел спазване на необходимия ред и спазване на изискванията за безопасност, включително дезинфекция

Предложихме помощ на Бюрото по труда, с цел по-бързо обслужване на гражданите. За целта от понеделник предоставяме за временно ползване общинския офис за плащане на местни данъци и такси на пл. „Мусала“ (по диагонал на Бюрото). Там хората също ще могат да подават документи за регистрация, така обслужването на гражданите ще става по-бързо.

Тъй като много хора съчетават карантината с пролетните ремонти вкъщи, напомням, че трябва да се спазват правилата за шум и за изхвърляне на отпадъци. Фирмите продължават да прибират едрогабаритни отпадъци до 1 м3 два пъти седмично, като до контейнерите могат да бъдат оставяни шкафове, дивани, столове, матраци, маси, мокети, килими, врати. При по-голямо количество е необходимо да се потърси лицензирана фирма за транспортиране до депото в с. Въглен.
Не е разрешено поставянето до кофите за смет на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване (печки, климатици, хладилници и др.). То може да бъде предадено безвъзмездно на оползотворяваща организация, с която Община Варна има сключен договор, чрез подаване на заявка на тел. 080014100. След включване в графика отпадъкът ще бъде взет от дома на гражданите.

Повече информация тук: https://www.varna.bg/bg/452
Категорично е забранено да се изхвърлят строителни отпадъци до контейнерите – този вид отпадък задължително трябва да се предаде на лицензирана фирма

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *