Коалиционните преговори продължават – на масата са сигурност, екология, региони и култура

Политика

 23 Четения

Преговорите за коалиция навлизат в трети ден, днес бъдещите потенциални коалиционни партньори ще си говорят за вътрешна сигурност, екология, регионално развитие и култура. ПП, БСП, ИТН и ДБ днес трябва да преполовят точките в бъдещата си обща програма.

В сряда работните групи обсъдиха темите здравеопазване, земеделие, образование и електронно правителство. В понеделник бяха затворени икономическите и правосъдните теми, като дебатиращите стигнаха до извода, че ще се радват Иван Гешев да подаде оставка, за да не се занимават с него. Освен това си обещаха, че когато управляват ще наложат бързо справяне с коронавируса, за да могат после да „форсират“ икономиката. Ваксинацията обаче нямало да е задължителна, а доброволен и информиран избор.

Петъкът ще е посветен на труд и социални грижи, туризъм, национална сигурност и спорт. Дискусиите по политиките в сферата на финансите и международни отношения ще се проведат в събота.

Оптимистичната прогноза на Кирил Петков е, че може да има правителство тази година. Асен Василев пък съобщи вчера, че бюджетът за 2022 се очертава за февруари.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *