Костадин Костадинов отрече Божков да ползва регистрацията на „Възраждане“

Политика

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов ще води листата на партията във Варна и в 25-ти многомандатен район в София.

На пресконференция той даде да се разбере, че формацията ще се яви самостоятелно на вота на 4 април като представи и водачите си на листи. Костадинов отрече формацията на Васил Божков „Българско лято“ да ползва регистрацията на „Възраждане“ и определи излязлата в медиите информация като „фалшива новина“:

„Името на „Възраждане беше намесено в една много глупава инсинуация, а нашата идея и нашата цел е да управляваме самостоятелно. И в името на това ние участваме в изборния процес“, каза Костадин Костадинов.

Сред имената в листите на „Възраждане“ прави впечатление това на бившата сидийка Румяна Ченалова. Тя се включва в гражданската квота като новината беше потвърдена на страницата й във Фейсбук.

„Знам, че това мое решение ще има разнопосочни последици, ще последват аплодисменти, но и кал, надежда, но и разочарования.

Не участие в парламента на всяка цена, а участие в битката за свобода и справедливост е целта и смисъла на решението ми.Всяка стъпка е от значение по пътя към свободата – така мисля аз“, пише освободената от длъжност съдийка. Следват 13 точки, в които тя на дълго и широко обяснява мотивите за взетото решение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *