Красен Кралев: Трябват ни 4 стадиона, за да кандидатстваме по проекта за световното

Политика

 39 Четения

Имаме политическа воля от страна на 4 държави (България, Сърбия, Гърция и Румъния) да бъдем домакини на световно по футбол през 2030 г. Тези 4 държави искаме да направим Балканите по-добро място за живеене. Това не е реклама, защото това е огромен ангажимент и предстои много работа. В момента има само един годен стадион в Румъния, а трябват 4 само в България, заяви пред Би Ти Ви министърът на спорта Красен Кралев.

80-100 млн. струва изграждането на един такъв стадион с 40 000 места. Сега се проучва къде да се изгради новият национален стадион, как да се реконструира сегашният. Вероятно другите два стадиона ще са в Пловдив и Варна. При всички случаи България ще излезе с добра спортна инфраструктура от този проект.

По повод на инцидента с Борислав Михайлов на срещата в Белград Кралев каза, че шефът на футболния съюз получил силна болка в коляното и изтръпване на целия крак. Кралев му предложил да излезе за малко да се разтъпче. Михайлов се върнал само след няколко минути в прекрасна кондиция. Кралев отказа да коментира всякакви други спекулации.

Ние не правим турнир за едни човек, заяви министърът по повод на отказа на Григор Димитров да участва в турнира по тенис София опън. Кралев посочи, че Новак Джокович е обещал да дойде като гост и ще се срещне с български деца.

По повод на спортното хулиганство той каза, че единственото решение е изцяло нов закон. Ако не спрем тези изстъпления, майките с децата си няма да идват в залите и спортът ще се обезсмисли, каза Кралев.

2018 г. бе най-силната от много години, аз съм оптимист за новата година, посочи Кралев. /24chasa.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.