Купуваме сигурност, не просто бойни самолети, категоричен Карадайъ

Политика

 34 Четения

ДПС категорично подкрепя решението и ще гласува „За.“ Това обяви лидерът Мустафа Карадайъ по време на дебатите за F-16.

„От близо 30 години неизменно поддържаме евро-атлантическата ориентация на страната, подчерта той.

Според лидерът на партията купуваме сигурност, а не просто бойни самолети. По думите му нямало място за популизъм в тази тема.

Социалистът Кристиан Вигенин призова за сериозно разглеждане на темата. Червените искат да се направи избор, който отговаря на нуждите на ВВС и да отговаря на предварително начертаните параметри.

„БСП подкрепя модернизацията на армията“, обясни Вигенин. Левицата няма да подкрепи отклонението от предварителните параметри.

„Финансовата страна за нас е много важна“, обясни социалистът. Столетницата няма да отстъпи от сумата от 1,8 милиарда лева.

„НАТО се променя“, подчерта червеният депутат. Той изтъкна и противоречията между ЕС и САЩ.

„Нека не се превръщаме във врачки дали НАТО ще продължи да съществува“, критикува лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.

Подкрепят ли избирателите на БСП харченето на пари за изтребители, попита той по отношение изказването на Кристиян Вигенин, който обяви, че Националният съвет на партията подкрепя проекта за избор на нов изтребител.

По думите на Марешки е необходимо допитване до избирателите как да бъдат харчени парите им като данъкоплатци.

Според Вигенин Алиансът ще продължи да съществува. Той определи изказването на Марешки като повърхностно и не добре мотивирано. /news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.