К. Каракачанов: В Скопие не предприемат нищо, за да променят пропагандата

Политика

 19 Четения

„В Скопие се самозабравиха, опитват се да наложат някакво измислено самосъзнание не само на тяхната територия, но и на съседните държави с фалшификации и със сила“, заяви пред БНТ вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов.

„Те не предприемат нищо, за да променят тяхната пропаганда, най-вече в образованието. Ние не можем да ги подкрепяме за НАТО и ЕС, а те да продължават да твърдят, че в България има македонско малцинство. Нямаме интерес да прокарваме в НАТО и ЕС държава, която утре ще ни създава още по-големи проблеми“, коментира той.

„Между лъжата, която там се пропагандира от 1945 година насам, особено в последните 15 години и истината, те предлагат ние да отстъпим от историческата истина. Как да приемем твърденията, че Самуил се е борил срещу българите“, категоричен беше Каракачанов.

„Те смятат, че могат да ни заобиколят, да тупат топката, да ни заобиколят и нас, и гърците, и така да се промъкнат в НАТО и ЕС. Не може да кажеш, че в Гърция трябва да се учи македонски език. Те това го казват за България повече от 20 години. Не искам да се чувствам глупак, като ги подкрепим за НАТО и ЕС, а те да ни готвят такива неща, затова го казах на тлас. И видяхте, че за 24 часа реагираха. Говорят за европейски ценности, но европейска ценност е да не крадеш историята на приятелите си“, коментира Каркачанов.

„Ние не се бъркаме в историята на Македония след 1945 година, ние настояваме историята, която е българска да не бъде фалшифицирана“, възмути се той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.