Македонският печат за изборите: Кирил Петков ще има нов подход към РСМ

Политика

 4 Четения

Всички македонски медии съобщават подробно за вчерашните предсрочни парламентарни избори у нас и за първия тур от президентския вот, предаде БГНЕС.

„Новото коалиционно правителство, което ще бъде сформирано най-вероятно след тези трети парламентарни избори, ще бъде съставено от „Продължаваме промяната“ ще участват още „ДБ“, БСП и ИТН на Слави Трифонов… Най-вероятният нов премиер Кирил Петков ще има нов подход по македонския въпрос. В него ще доминира икономиката, вместо политиката“, съобщава „Слободен печат“.

„В първото си изявление Кирил Петков говори и за отношенията с Македония и говори за съвсем нов подход, в който ще доминира икономиката, а не политиката“, съобщи от своя страна „360 степени“ и цитира пълното изявление на Петков, в което той говори, че в ПП „имат категорична позиция какво трябва да се направи“. „Веднага трябва да създадем смесени работни групи, в които няма да влизат само историци, но ще има и хора от бизнеса, от културата, от образованието. Да не говорим само за историята, но за всичко, което може да допринесе за подобряването на добросъседските отношения“.

Местните медии подчертават и „пълния провал на партията на Каракачанов“, която не е успяла да влезе в новото Народно Събрание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *