МВР с поредна акция за купуване на гласове – този път в две сливенски села

Крими

 4 Четения

Има задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане

Нова акция на МВР на Бойко Рашков срещу купуването на гласове и предотвратяването на битовата престъпност. Тя се провежда в две сливенски села – Чинтулово и Селиминово. На база анализ на ОДМВР-Сливен тези села са определени като рискови.

Полицията работи по постъпили сигнали и оперативно придобита информация. Извършват се проверки за незаконна лихварска дейност, инспектират се търговски обекти и случаи на опростен дълг срещу гласуване, както за приключилите избори, така и за предстоящия избор.

Има задържан за неизпълнение на полицейско разпореждане при акцията срещу купуване на гласове в сливенските села Чинтулово и Селиминово, съобщи БНР.  Той е собственик на магазин в село Селиминово

Екипите проверяват 12 обекта, сред които – частни имоти, магазини, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Инспекциите обхващат документи, тетрадки за продажба на вересия, както и нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Съставени са протоколи за предупреждение по ЗМВР на четирима местни лидери, лица от криминалния контингент и превозвачи.

До момента са проверени 47 превозни средства и 68 лица. Съставени са 12 актове и фишове за нарушения за ЗДвП.  

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *