Междуучилищен футболен турнир се състоя в Аспарухово

Варна

 72 Четения

Футболен турнир под надслов “Играй футбол, сбъдни мечтите си, се проведе на обновеното спортно игрище в двора в ОУ„Христо Ботев”в Аспарухово.

Идеята е на Красен Димитров, учител по физическо възпитание в училището домакин.

„Аз съм човек от футболните среди, учител съм по физическо възпитание, футболът ми е в кръвта и за мен е удоволствие да организирам тази инициатива, даже искам да я разширя”. Tова сподели организатора на турнира пред репортер на ДНЕС +.
За трета поредна година се събират малчуганите от трети и четвърти клас на трите училища в района – СОУ „Любен Каравелов и НУ „ Васил Левски”и ОУ „ Христо Ботев” , да премерят сили и футболни умения.

Тазгодишното поредно издание на инициативата, шампиони станаха малките лъвчета oт НУ „Васил Левски”. Те спечелиха турнира с удивителна преднина пред съперниците си от ОУ „ Христо Ботев” и СОУ „ Любен Каравелов” от 6: 1, като голмайстор на четири от головете е Стефан от четвърти клас.

Лъвчетата от ОУ „Христо Ботев” участваха с два отбора, СОУ” Любен Каравелов” и домакините се състезаваха с по един отбор.
На почетното четвърто място, се класираха вторият отбор на домакините, на трето отборът на гостите от СОУ „Любен Каравелов”.
Втората купа остана да радва малчуганите от ОУ „Христо Ботев”, а победната купа вдигна голмайсторът на турнира – Стефан от НУ „ Васил Левски”.

Да подкрепят своите възпитаници, на турнира присъстваха и директорите на ОУ „Христо Ботев”, г-жа Виктория Шереметова,  която награди лъвчетата и ги поздрави за прекрасната игра и директорката на НУ” Васил Левски” г-жа Стела Петрова.
„Много се гордея с нашите дечица, играха прекрасно и дано тази инициатива, прерастне в още по-голям турнир. Имаме истински таланти в нашият футболен отбор”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.