Менда Стоянова: ГЕРБ победи и БСП, и президентските хора

Политика

 35 Четения

„На тези избори ГЕРБ победи независимо от кампанията, която се водеше от две посоки – БСП и президента, в известен смисъл победи и президентските хора“. Това заяви депутатът от ГЕРБ и председател на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова. Тя коментира пред bTV резултатите от проведените избори за депутатите на Европейския парламент.

БСП още преди изборите говореха, че ГЕРБ ще спечели с натиск и манипулации. Така предварително се застраховаха и оправдаваха за загубата си. Но фактите са си факти-държавата работи добре, икономиката и доходите се развиват добре и хората го потвърдиха, каза още Менда Стоянова.

„Изборите ги спечели партия ГЕРБ, спечели ги правителството. Бойко Борисов беше уникален на тези избори“, допълни тя.

„Незаменими хора няма, Цветан Цветанов е прекрасен организатор“, каза още Стоянова. Тя препотвърди казаното от лидера на партията, че трети председател няма да се избира, а ще се засили работата на Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

„Партията ГЕРБ вече 10 години е на власт, не сме чак толкова млада партия и бих казала, че някои хора се поизмориха, натрупаха рутина, а всяко управление се нуждае от нови, млади хора“, каза още Менда Стоянова.

„Не виждам причина за рокади в кабинета“, каза още тя. И беше категорична, че не трябва да има преразглеждане на коалиционното споразумение.

Хората на изборите казаха: Продължете да работите, заяви още Стоянова.

Менда Стоянова припомни, че Законът за политическите партии е от 2001 година, когато ГЕРБ не е съществувал. „БСП не само са знаели, но Нинова лично е подписала това искане до министъра – коя партия колко пари да получава“, обясни Стоянова. Според закона лично председотелят на една партия или коалиция изпраща такова писмо до министъра на финансите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.