Морски офицер планирал атентат в САЩ

Свят

 54 Четения

Лейтенант от бреговата охрана на САЩ, който служи в щаба във Вашингтон, е арестуван по подозрение в подготовка на терористична атака, жертвите на която могат да бъдат политици и журналисти. Това съобщи Си Ен Ен.

Според телевизията в къщата на 49-годишния Кристофър Пол Хесън полицията е намерила 15 огнестрелни оръжия и няколко хиляди патрона. Той е планирал атаки срещу политици, журналисти и цивилни, отбелязва издателят, цитирайки документи, изпратени до федерален съд в Мериленд.

„Заподозреният е планирал да убива цивилни в мащаб, рядко срещан в историята на САЩ,“ цитира телевизионната компания извадка от документите, подадени в съда. Според телевизионната компания лейтенант Хесън, за да се подготви за престъплението е имал примера на норвежкия десен екстремист Андерс Брейвик, който извърши терористичната атака в Норвегия през юли 2011 г., в която загинаха 77 души.

Според списание „Нюзуик“ прокуратурата на Мериленд е обвинявала Хесън в притежание на наркотици и оръжие. По-специално, списанието се позовава на факта, че още през юни 2017 г. Хесън е изготвил документ, в който твърди, че е изразил намерение да „извърши атаки с биологични оръжия“, както и списък на членове на Демократическата партия на САЩ, обществени фигури и журналисти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.